diumenge, 30 de novembre del 2008

ICONOGRAFÍA

Signe
és una realitat perceptible per un o diversos sentits humans que remet a altra realitat que no aquesta present. Consta d'un significant, un significat i un referent produint-se una relació inseparable entre ells denominada significació. El signe lingüístic és una classe e
special d'associació i la més important en la comunicació humana.

Símbol


és la representació perceptible d'una realitat, amb trets associats per una convenció socialment acceptada. És un signe sense semblança ni contigüitat, que solament posseïx un vincle convencional entre el seu significant i el seu denotat, a més d'una classe intencional per a la seva designat. El vincle convencional ens permet distingir al símbol de la icona com de l'índex i el caràcter d'intenció per a distingir-lo del nom. Els símbols són pictografías amb significat propi. Molts grups tenen símbols que els representen; existeixen símbols referents a diverses associacions culturals: artístiques, religioses, polítiques, comercials, esportives, etc.

Icona

és una imatge, quadre o representació; és un signe o símbol que substituïx a l'objecte mitjançant la seva significació, representació o per analogia, com en la semiòtica. En el camp de la informàtica, una icona és un petit gràfic en pantalla que identifica i representa a algun objecte (programa, comando, document o arxiu), usualment amb algun simbolisme gràfic per a establir una associació. Per extensió, el terme icona també és utilitzat en la cultura popular, amb el sentit general de símbol; per exemple, un nom, cara, quadre i inclusivament una persona que és reconeguda per tenir una significació, representar o encarnar certes qualitats.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada